Nye danske spidskål til salatskålen:
 
 
 
 
 
Æbler, druer, advokado og ristede nødder/valnødder er fantastisk i ugens salatskål. Server den til koteletter i fad, eller det farsbrød du laver af kødet fra Larsen.
 
 
 
 
Det er æbletid:
 
 
 
 
 
 
I ferien kunne man måske
få lyst til at bage en kage,
det kunne være en lækker banankage.
 
 
 
 

Ugens madidé

Det er jo årstid for klejner

 
 
 

Hvis du smagte de Spanske rør da vi tændte årets juletræ, så linker vi til opskriften her:

 
 
 
 

https://drive.google.com/file/d/0BxeNTiPdYRx5RExiOWFzQWtOOVU/view?usp=sharing

 

 Med lækkert sommertilbehør , lavet af squash, tomater, peberfrugter og gerne kartofler:

 

 

 

Dansk bøf med bløde løg, samt nye kartofler og agurksalat.

prøv denne agurkesalat:
 
 
 
 
 
 
Rabarbertrifli

 

Nu har vi bag selv leverpostej igen !!!

 

 

Hamburgryg med forårsvariation:

 

 

Kylling er altid nemt og lækkert:

 

 

Kyndelmisse og kulde hører vist

sammen, derfor skal vi have god

varm suppe og dejlige simreretter.

 

https://drive.google.com/file/d/0BxeNTiPdYRx5alpLUVVDWFg3YnM/view?usp=sharing

eller
 
Gullash

 

Nu skal vi igang med forbrændingen !

Mexicanske Pandekager og alt det gode

tilbehør, som kradser lidt.

 
 
 

 Med en skøn skål salat

 

 

 

Bag selv juleleverpostejen:

fra slagter Larsen kr. 15.-
1 god time i ovnen og der er nybagt postej!

 

Flæskesteg som vi kender den og elsker:

 

 

Vi har Medister fra Slagter Larsen:

 

Et ønske opfyldes:

Opskrift på klejner:
 
 
 
 
 
 
Et hit fra en fællesspisning:
 
Ølbraisseret nakkesteg
 
 
Suppen vi alle er kommet til at elske:
 
Til alle der elsker nem mad:
 
 
 
 
 
Lad ikke madpakken blive rutine, men lad dig inspirerere her og giv dine børn eller din mand/kone en lækker madpakke, som de glæder sig til at åbne.
 
 
 
 
Det er årstiden hvor vi skal have rygeostsalat:
1/4 rygeost, gerne sødmælksost, 2 spsk. cremefraice, 1 spsk. mayonaise, salt, peber, fintklippet purløg og 10 radiser i skiver. Det hele røres sammen og er fantastisk på et stykke rugbrød fra den lokale bager eller på et stykke grovbrød.
 
 
 
Så er det lige om hjørnet med grillen,
vi byder på marinede koteletter i flere udgaver fra Slagter Larsen, Taulov.
 
 
Husk vi skal spise grønt og sundt, husk det sunde tilbehør til dit fortrukne kød.
 
 
 
 
 
Her i ferien har vi måske hygget for meget og derfor skal vi have den fedtfattige kylling,
Spis den som wokmad, med strimler af spidskål og peberfrugter eller prøv denne italienske kylling.
 
 
 
Eller den velkendte indonesiske:
 
 
 
 
Lige en lille hurtig sund salat til hverdagsfrikadellerne:
 
Snit 1/4 rødkålshoved fint, tilsæt fileter af 1 sød appelsin, rør en spiseskefuld gele i salaten og pynt med lidt hakkede valnødder og lad det trække en times tiden inden du serverer.

Har du prøvet kødet fra Larsen´s kødopskæring:

 
Kød til gullash, Hakket gris, Hakket okse, Bag selv leverpostej, Kalvelever i skiver, Medister og færdigrørt frikadellefars. Alle disse er på frost med lang holdbarhed.
 
........
 
Det er en god idé at give farsen et sving med grydeskeen og ½ kop danskvand, så er den fint luftig at forme deller af.
 
 
 
 
 
 
 
Husk denne her hvis du skal lave burgere:

Stegt lever med bløde løg og lidt af det sunde.

https://drive.google.com/file/d/0BxeNTiPdYRx5RldKY1pqTGhqdTA/view?usp=sharing

 

 

 

Nakke filet fra uge 47.

 
eller
 
Mørbrad på tilbud:
 

 

Vi henviser igen til denne herlige opskriftsside:

 

Koteletter, så kan du lave efterårets menu fra fællesspisning, nemlig koteletter i fad:

 
 
 
 
Har du købt hakket okse, det er på tilbud hele måneden.
 
 
 Så englene synger !!

 

 

Det er koldt og derfor skal vi lave simremad.

 
 
 
 

Skulle vi ramme en kold regnvejrsdag så prøv denne vintersuppe med masser af vitaminer i:

 

 
 

Købte du mørbrad til fryseren..........så brug den her:

 

 

Se dette nye link til sjove hverdagsopskrifter fra Min Købmand

 
 
 
Rigtig sundt og sjovt:
 
 
Lad børnene selv være med her, de kan også bygge en burger og bage bollen selv:
 
 

eller hamburgryg med ananas:

 
 
 
 
Nakkesteg på grillen:
 
 

Prøv denne indbagte mørbrad:

 

Burgere

Bag bollen selv:

https://drive.google.com/file/d/0BxeNTiPdYRx5aVY1MnJ3dDVrYjA/view?usp=sharing

og fyld den med pulled pork fra Gestus og en masse andet godt , helt som du selv kan lide den.

 

 

 

I weekenden sætter vi Ribbensteg på spyddet i Weberen, server med en god salat.
 
 
 
Også i  denne uge er det Gestus kødpakker der skal købes med hjem.Tilbehøret kan være nye kartofler og en god salat, eller blot Jyttes pastalat og en lun flute.
 
 
 
 
 
Nakkefilet i kuglegrillen/ med nye danske kartofler og grønne asparges.
 
 
Lidt sundt tilbehør kyllingfilet stegt på pande_
 
 
Webmaster Inge Bünning  | Tlf.: 26579488